Vastuullisuus

On etuoikeus kutsua Lappia kodikseen.

Rovaniemeläisenä perheyrityksenä me välitämme aidosti niin ihmisistä ja yhteisöstämme kuin meitä ympäröivästä henkeäsalpaavan kauniista luonnosta. On todellinen etuoikeus hengittää raikasta arktista ilmaa ja nauttia puhtaana virtaavasta hanavedestä. 

 

EKOKOMPASSI

Olemme sitoutuneet säästämään luonnon resursseja. Meille on myönetty Ekokompassi-sertifikaatti.

SUSTAINABLE TRAVEL FINLAND

Olemme mukanna kehittämässä kestävää matkailua. Meille on myönnetty Sustainable Travel Finland -sertifikaatti.

WWF YSTÄVÄYRITYS

Ystäväyrityksenä tuemme WWF:n pitkäjänteistä luonnonsuojelutyötä Suomessa ja maailmalla. 

RAKKAUTTA ON KESTÄVÄ, HYVINVOIVA KOTISEUTU

Meille Lappi on paljon muutakin kuin perheyrityksemme hotellien kotipaikka. Se on koti. Olemme olleet osa Rovaniemen kaupungin asukkaiden ja tuhansien vieraidemme elämää jo kolmen sukupolven ajan. Kauniilla ja puhtaalla Arktisella alueella yrittäminen on meille etuoikeus. 

IHMISET TEKEVÄT YHTEISÖN

Meille jokainen ihminen on arvokas. Haluamme taata turvallisen ja vieraanvaraisen ympäristön sekä tiimillemme että vieraillemme kaikkina aikoina. Sitoudumme tarjoamaan yhtäläiset mahdollisuudet kaikille, riippumatta kulttuuritaustasta, sukupuolesta, etnisyydestä, seksuaalisesta suuntautumisesta tai iästä. Vieraanamme toivomme sinun kunnioittavan näitä samoja arvoja.

Vastuullisen matkailun tavoitteemme

Kulutuksen vähentäminen

Tavoitteenamme on minimoida energiankulutusta sekä vähentää ruoka- ja materiaalihävikkiä. Seuraamme aktiivisesti kulutustamme ja hyödynnämme palveluita kuten ResQ:ta. 

Kestävien kumppanuuksien luominen

Suosimme yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa ja hankimme tuotteita paikallisilta tuottajilta aina kun mahdollista.

 

Vähemmistöjen tukeminen

Olemme ylpeästi Arctic Pride -kumppani ja omistautuneita tukemaan vähemmistöjä sekä edistämään inklusiivisuutta.

Arktisen yhteisön tukeminen

Rovaniemen yhteisöllä on erityinen paikka sydämissämme. Tavoitteenamme on tukea paikallisyhteisöä ja auttaa niitä, jotka tarvitsevat apua.

Haluatko pienentää vierailusi hiilijalanjälkeä? 

Vinkkejä vihreämpään vierailuun:

  • Vältä hävikkiä: Ota aamiaisella vain se, minkä syöt. Jopa 20-30 % aamiaisesta päätyy pöydistä kerättynä biojätteeseen.
  • Säästä pesukertoja: Käytä samoja pyyhkeitä ja vuodevaatteita koko vierailusi ajan säästääksesi vettä ja energiaa, jota kuluu niiden jatkuvaan pesemiseen.
  • Muista energiansäästö: Muista sammuttaa valot ja ilmastointi lähtiessäsi huoneestasi. Käytä vain välttämättömiä kertakäyttötuotteita hotellissa.
  • Valitse julkinen liikenne: Matkusta julkisilla kulkuneuvoilla aina kun mahdollista ja hyödynnä myös hotellimme maksuttomia polkupyöriä.
  • Tue paikallisia yrityksiä: Suosi shoppailua paikallisissa liikkeissä. Jaa kokemuksesi paikallisista yrityksistä myös Googlessa, jotta yrittäjät voivat kehittää toimintaansa.

Onko sinulla kehitysideoita tai kysymyksiä vastuullisuusasioihin liittyen? Ota yhteyttä hotellimme vastuullisuusasioista vastaavaan Isabella Gröhniin osoitteessa isabella.grohn@arctichotelcollection.fi