Tekemistä

Näe ja koe Lapin pääkaupunki Rovaniemi

Täällä Rovaniemellä luonto kruunaa kaupungin kauneuden. Tulitpa tänne sitten minä tahansa vuoden aikana, saat varmasti paljon kerran-elämässä kokemuksia. Rovaniemi on yksi parhaita paikkoja nauttia luonnonläheisyydestä eläväisen kaupungin helmassa. Löydä tekemistä Lapissa ja suunnittele matkasi etukäteen.

Tästä löydät meidän vinkkimme parhaisiin aktiviteetteihin Rovaniemellä!

Santa Claus Christmas in Lapland husky sledge
Rudolf Reindeer in Rovaniemi Lapland
Winter activities in Lapland - Snowmobiles
Winter activities in Rovaniemi Lapland Finland

TALVI

Talvi on maaginen vuodenaika Rovaniemellä. Arktinen maisema peittyy lumipeitteeseen ja ympäristö muuttuu maagisen hiljaiseksi. Tämä on kokemuksena henkeäsalpaava ja rentouttava. Talven kaamos, sininen hetki sekä kevättalven auringonsäteet luovat moninaisen talvikauden lämpötilojen vaihdellessa -5°C ja -25°C välillä.
 

KEVÄT

Keväällä päivät pitenevät ja auringonvalo lämmittää lunta, samalla sulattaen sitä pois. Tämä on paikallisille yksi vuoden parhaista hetkistä, koska ihmisillä on ”kevättä rinnassa” ja he pääsevät nauttimaan auringonvalosta tuntureilla, metsissä ja järvillä samalla kun Rovaniemen keskusta puhkeaa kukkaan. Keskimääräiset lämpötilat ovat 10°C ja -10°C välillä.
 

KESÄ

Kesällä Rovaniemi on keskiyön auringon maa. Se on mitä parhainta aikaa suunnata luontoon ja nauttia raikkaasta arktisesta ilmasta. Kaupunki täyttyy ihmisistä ja yöttömän yön tapahtumista. Keskimääräiset lämpötilat ovat 15°C - 25°C.
 

SYKSY

Tämä on elonkorjuun kausi, jonka aikana metsä täyttyy luonnon antimista kuten marjoista ja sienistä. Samalla tulevat esiin syksyiset ruskan värit. Ilma alkaa viilentyä ja ilmassa voi aistia tulevan talven. Syksy aloittaa myös vuoden revontulikauden. Keskimääräiset lämpötilat ovat 5°C ja 18°C välillä.